För studerandena vid Sibelius-Akademin

SIBELIUS-AKATEMIAN OPISKELIJOILLE

Tämän sivuston avulla voit valmistautua toisen kotimaisen kielen ruotsin opintojakson Svenska för musikstuderande (YK3-9122) tasokoetta varten. Sivustoon liittyy harjoitusmateriaali, joka on tulostettavissa Artsista (Opiskelu>Opinnot ja opetustarjonta>Taideyliopiston yhteiset opinnot>Kieliopinnot).

Tasokoe on kaksiosainen. Kirjallisessa kokeessa testataan tekstinymmärtämistä ruotsista suomeksi ja tuottamistaitoja suomesta ruotsiksi sekä musiikkisanaston ja kieliopin hallintaa erilaisten monivalinta- ja täydennystehtävien avulla.

Kun kirjallinen kokeesi on hyväksytty, sinut kutsutaan suulliseen kokeeseen, jossa sinun tulee osata kertoa itsestäsi, musiikkiopinnoistasi, soittimestasi tai pääaineestasi sekä keskustella jonkin Texter-sivustolta valitsemasi tekstin pohjalta.

Kun valmistaudut ruotsin kirjallisen taidon tasokokeeseen, tutustu Artsin harjoitusmateriaalin avulla seuraaviin aihealueisiin, jotka löydät vasemman reunan navigointipalkista:

Texter
Instrument
Grammatik

Käytä apunasi Musikterminologi-sanastoa, jonka hakukoneella voit hakea musiikkisanoja myös suomesta ruotsiksi sekä Ordböcker-otsikon alla olevia sanakirjoja.

Kun valmistaudut ruotsin suullisen taidon tasokokeeseen, voit harjoitella vasemman reunan navigointipalkissa olevien Uttal- ja Hörförståelse-otsikon alta löytyvillä materiaaleilla.

Oppimistasi sujuvoittaa, kun kartoitat lähtötaitosi, tunnistat oman pääoppimistyylisi ja käyttämäsi oppimisstrategiat. Lue lisää Opi oppimaan-sivulta.