Ajankohtaista

Jazzurkuri Mikko Helevän levy Hands-on Hammond julki 28. lokakuuta

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oma levymerkki SibaRecords julkaisee Mikko Helevän debyyttisoololevyn Hands-on Hammond 28. lokakuuta.

Lehtorina Sibelius-Akatemiassa toimivan jazzurkurin levy on osa hänen taiteellista tohtorintutkintoaan "Hammond-urut jazzmusiikin eri yhtyemuodoissa". Hands-on Hammondin soittajistoon kuuluvat The Bronson -trion jäsenet, kitaristi Teemu Viinikainen ja rumpali Teppo Mäkynen. Helevän perustama urkutrio on soittanut yhdessä jo yli viidentoista vuoden ajan.

Mikko Helevä (s. 1970) tunnetaan Suomen johtavana jazzurkurina, jonka urut ja bassolinjat ovat olleet tärkeä osa mm. The Bronson-, Jukka Eskola Soul Trio-, Jussi Lehtonen Quartet-, Tonight At Noon-, Soi Ensemble- ja So-So -yhtyeiden sointia sekä esiintymislavoilla että levytyksillä. Soololevyllään hän soittaa Hammond-urkujen lisäksi myös muita kosketinsoittimia, kuten pianoa, melodicaa, Clavinetia ja Wurlitzer-sähköpianoa. Levyn sävellykset ovat Helevän omia, kahdella jazzstandardilla höystettynä.

- Levyn keskiössä ovat Hammond-urut, joiden kanssa kitara ja rummut muodostavat erilaisia kombinaatioita. Osassa kappaleita kokoonpanoja täydentävät eri kosketinsoittimilla äänittämäni osuudet. Haluan Hammond-urkujeni vievän kuulijan svengaavalle ja sielukkaalle matkalle läpi vaihtuvien tunnelmien, Mikko Helevä kertoo levynsä sisällöstä.

Levynjulkaisukonsertti järjestetään Koko Jazz Clubilla (Hämeentie 3, Helsinki) torstaina 20. lokakuuta klo 19.00. Liput toim. kuluineen: 18/15 € (Tiketti).

Mikko Helevä: Hands-on Hammond  (SRCD-1017)

1. (I Hear You) Lound and Clear
2. Empty Streets
3. Cycling
4. I Remember You
5. Huh?
6. The Nearness of You
7. Yes I Do