Uutisarkisto

« Takaisin

SibaRecords julkaisee kaksi uutta levyä

Sibelius-Akatemian omalla SibaRecords-levymerkillä jatketaan musiikillisesti monipuolisten ja korkeatasoisten levyjen julkaisemista. Marraskuun lopussa ilmestyy kaksi uutta levyä: Antti Paalasen kansanmusiikkituotantoa sisältävä Breathbox sekä Terhi Dostalin Brahms Variations -pianolevy.

Antti Paalasen omia sävellyksiä sisältävä sooloalbumi uudistaa suomalaista kansanmusiikkia tuoreella tavalla. Levyllä on vaikutusvaltaisia taustavoimia: harmonikkamusiikkia laajentanut ja kansainvälisesti arvostettu muusikko Kimmo Pohjonen on toiminut levyn taiteellisena tuottajana. Breathbox on samalla neljäs osio Antti Paalasen taiteellisesta tohtorintutkinnosta Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla. Breathbox-levynjulkaisukonsertti järjestetään maanantaina 22.11.2010 klo 19.00 Helsingin tuomiokirkon kryptassa, ja sinne on vapaa pääsy.

Berliiniin kotiutunut pianisti Terhi Dostal (o.s. Jääskeläinen) on vakiinnuttanut asemansa Brahms-spesialistina. Dostalin levyllään tulkitsemat Johannes Brahmsin opusnumerolliset variaatioteokset soolopianolle on kirjoitettu 1854–1863, ja ne voidaan laskea säveltäjän varhaistuotantoon kuuluviksi. Osalle Brahmsin varhaisista variaatioteoksista on ominaista samanlainen hienovarainen intiimiys, joka muodostui myöhempien pienimuotoisempien sävellysten keskeiseksi tyyliksi. Niistä tuntuu puuttuvan täysin monien 1800-luvun pianovirtuoosisankareiden musiikille ominainen briljeeraus ja yleisön kosiskelu.