Uutisarkisto

« Takaisin

Tiedote: SibaRecords tuo esiin uutta ja innovatiivista musiikkia

Muusikoiden on yhä vaikeampaa saada julkisuuteen taiteellisesti korkeatasoisia, mutta kaupallisesti vähemmän kannattavia musiikkitallenteita. Kaupalliset levy-yhtiöt tarjoavat tuotannollisten linjaustensa vuoksi vain taloudellisesti kaikkein kannattavinta musiikkia. Tämä uhkaa kaventaa markkinoilla olevaa musiikkitarjontaa.

Sibelius-Akatemian maaliskuun alussa julkistama levymerkki SibaRecords tarjoaa julkaisukanavan monipuolisille ja innovatiivisille musiikkitallenteille. SibaRecords toimii kuten levy-yhtiö, mutta se ei pyri kilpailemaan kaupallisten levy-yhtiöiden kanssa. Toiminnan tärkeimpänä tavoitteena on levittää Sibelius-Akatemiassa syntynyttä musiikkia tallenteina.

Oma levymerkki tarjoaa Sibelius-Akatemian opiskelijoille ja opettajille tärkeän kanavan tuoda esille taiteellisen toimintansa tuloksia. Levytettävät tuotannot valitaan siten, että ne edustavat mahdollisimman kattavasti ja monipuolisesti Sibelius-Akatemian pedagogista ja taiteellista profiilia. SibaRecords tarjoaa hyvät lähtökohdat pedagogisesti kiinnostaville tuotannoille. Opiskelijat ja opettajat voivat osallistua tuotantojen eri vaiheisiin eri rooleissa, niin taiteilijoina, taiteellisina tuottajina kuin äänittäjinäkin.

Vuosina 2010–2011 SibaRecords tuottaa keskimäärin kolme tallennetta vuodessa. Ensimmäiset tuotannot on jo toteutettu monikanavaisina SACD-äänitteinä, jotka ovat toistettavissa myös tavallisella CD-soittimella. Jatkossakin pyritään seuraamaan korkeatasoisten tallenneformaattien kehitystä ja tuottamaan tallenteita myös levyinä. Verkkojakelu ja helppo saatavuus ovat keskeisiä tavoitteita. Myös videotallenteiden tuotanto on mahdollista. SibaRecords pyrkii tallenteiden jakelussa ja markkinoinnissa
yhteistyöhön alalla toimivien yritysten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

SibaRecordsin tuotannot ovat tärkeä osa syksyllä 2011 avattavassa Musiikkitalossa myynnissä olevaa tuotevalikoimaa. Vuoden 2011 loppuun mennessä tallennemäärän uskotaan lähestyvän jo kymmentä.